Omgeving

De Apennijnen van Le Marche - Loretello

In de nabije omgeving van Loretello vindt u de volgende aantrekkelijke plaatsen die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw verblijf in één van onze vakantievilla's.

Pergola

Het middeleeuwse plaatsje Pergola ligt 11 kilometer van Loretello. Het heeft een museum met voorwerpen uit de bronstijd ( www.bronzidorati.com ) en vele kerken om te bezichtigen.

Loretello Vakantievilla's : Pergola

Loreto

Een paar kilometer ten zuiden van Ancona vindt u de bedevaartplaats Loreto. In Loreto staat een schitterende kerk, die om het huis van Maria (overgevlogen door de engelen) heen is gebouwd. Daarnaast is er het hele jaar door een tentoonstelling van kerststallen te bezichtigen.

Loretello Vakantievilla's : Loreto


Bedevaartsplaats Loreto

Urbino

In de plaats Urbino woonden de hertogen van deze streek. Deze plaats ligt iets noordelijker en is een schitterende oude studentenstad, met onder andere Pallazzo Ducale.

Loretello Vakantievilla's : Palazzo Ducale in Urbinoo

Palazzo Ducale in Urbino


Corinaldo

Dit geheel ommuurde stadje is de geboorteplaats van Santa Maria Goretti. Corinaldo is op een heuvel gebouwd en kent vele wonderschone kerken en gebouwen.

Loretello Vakantievilla's : Corinaldo

De trappen in Corinaldo

Frasassi

Hier vindt u de grootste grotten van Europa. Ze zijn pas in 1972 ontdenkt. Eén van de zalen is zo hoog, dat de Dom van Milaan hierin kan staan. www.frasassi.com

San Marino

Op 90 kilometer afstand vindt u de kleinste republiek ter wereld: San Marino. Betoverende uitzichten en oude cultuur komen hier samen. Een belevenis.


San Marino

Rimini

San Marino ligt vlakbij Rimini, wellicht het bekendste toeristische centrum van Europa. Het wordt ook wel de 'heetste' bladplaats van Italië genoemd.


Fano en Senigallia

Hier gingen de oude Romeinen naar zee. Het zijn oude badplaatsen en zeker de moeite waard om te bezoeken, al dan niet met een frisse duik in het zee water.


Rocca Roveresca aan de Piazza del Duca in Senigallia.

En verder ......


Porto Recarnati

Een typisch Italiaans doorkijkje.